Condooms als redmiddel in het gevecht tegen ongewenste zwangerschappen

Condooms

Condooms

Seks is iets waar je plezier aan hoort te beleven. Of het in een romantische setting is of een onenightstand maakt niet uit, maar het is hoe dan ook fijn als je ervan kunt genieten. En wat is minder plezierig dan een ongewenste zwangerschap? Daar zit niemand op te wachten. Condooms kunnen helpen om dit probleem te voorkomen

Niet gepland en niet gewild: gebruik condooms

Na een wilde nacht zit je er niet op te wachten om je de volgende dag druk te moeten maken om of je zwanger bent of niet. Als je als vrouw niet aan de pil bent en je hebt geen condooms gebruikt, kan het zomaar zo zijn dat het wel het geval is terwijl je daar niet op zit te wachten. Condooms beschermen tegen deze onbedoelde bijwerking.

Condooms

Condooms doen meer dan alleen zwangerschap tegen gaan

Natuurlijk zijn condooms er niet alleen voor om de zwangerschap tegen te gaan. Ook jezelf beschermen tegen soa’s zijn een van de goede eigenschappen van condooms. Er bestaan veel ernstige seksueel overdraagbare aandoeningen, en het is niemand gegund een van deze aandoeningen op te lopen tijdens de seks. Je kunt er nog heel lang last van houden.

Condooms en taboe: wat is dat toch?

Toch blijken condooms voor veel mensen een taboe. Het is gênant om ze te kopen, gênant om ze te pakken tijdens de seks en vervelend om de seks te moeten onderbreken. Daarbij zou het gevoel van de seks minder intens zijn omdat er minder huid-op-huid-contact is. Taboes zijn er om te doorbreken, dus waarom eigenlijk geen condooms?

Condooms zorgen ervoor dat je niet zwanger raakt; het is een anticonceptiemiddel. Zo hoef je de volgende dag niet naar de apotheek om een morgen-afterpil te halen (want dat is misschien nog wel gênanter… en duurder) én niet naar de drogist om een zwangerschapstest te kopen (zelfde verhaal: gênant en duur). Daarbij zorgen condooms ervoor dat je geen soa’s krijgt. Want natuurlijk zijn niet alleen zwangerschappen, maar ook soa’s nogal ongewenst en ongeliefd bij de meeste mensen.

Kortom: de nadelen wegen niet op tegen de voordelen. Condooms kun je tegenwoordig zelfs online en anoniem bestellen, dus als je de drempel te hoog vindt van de caissiere die je vreemd aankijkt bij de kassa als je een pakje condooms meeneemt, is online en anoniem mogelijk aantrekkelijker! Wees verstandig, doe het veilig.