5 voedingsmiddelen die jouw huid weer laten stralen!

Wil je je huid gezonder maken en weer laten stralen? Een bezoekje aan een Beauty salon Arnhem voor een diepe reiniging kan je hier zeker bij helpen, maar je kunt daarnaast ook je voeding aanpassen. De onderstaande vijf voedingsmiddelen laten jouw huid weer stralen.

Water

Je huid bestaat voor een groot deel uit water en je moet er dan ook voor zorgen dat je dagelijks voldoende water drinkt (1,5 tot 2 liter per dag). Water hydrateert de huid en verbetert zo de stevigheid en de elasticiteit. Daarnaast draagt het bij aan de afvoer van afvalstoffen, waardoor het de vorming van puistjes en acne kan verminderen.

Tomaat

Je kunt je huid tegen de zon beschermen met een zonnebrandcrème, maar de juiste voeding kan ook bescherming bieden. Tomaten bevatten bijvoorbeeld het stofje lycopeen. Deze antioxidant beschermt de huid tegen verbranding, waardoor het huidveroudering tegengaat.

Broccoli

Een andere groente die heel goed is voor de huid is broccoli. Dit bevat namelijk veel antioxidanten, zoals vitamine C en vitamine E. Vitamine C draagt bij aan de productie van collageen en vitamine E beschermt de huid tegen UV-straling.

Avocado

Avocado is goed voor elk huidtype. Het bevat gezonde vetten die bijdragen aan de hydratatie van de huid en onzuiverheden verminderen. Verder zit hier het mineraal kalium in, wat de vochtbalans reguleert. Ook is avocado een goede bron van vitamine A. Deze vitamine draagt bij aan het repareren van de huidcellen.

Eieren

B-vitaminen hydrateren en herstellen de huid, verminderen roodheid en gaan acne en eczeem tegen. Deze vitaminen zijn dus onmisbaar voor de huid. Eieren zijn een fantastische bron van B-vitaminen.

Wil je weten welke voedingsmiddelen belangrijk zijn voor jouw huid? Vraag dan eens om deskundig advies bij een schoonheidsspecialiste Arnhem.