Afvallen anno 2021 doe je zo!

Afvallen is een doel dat veel mensen zichzelf ieder jaar weer stellen. Dit komt omdat men al snel ontevreden is over het eigen gewicht en afvallen draagt bij aan de vermindering van dit gewicht. Toch is het voor veel mensen erg lastig om gewicht kwijt te raken. Dit kan enerzijds door een disfunctionerend lichaam komen en anderzijds door te weinig motivatie met betrekking tot het afvalproces. Een relatief nieuwe vorm van afvallen die de laatste jaren enorm aan populariteit wint is intermittent fasting. In deze blog vertellen we je meer over deze manier van gewicht verliezen en waarom deze zo populair is.

Intermittent fasting, wat is het?

Waar veel afvalmethoden betrekking hebben op hetgeen dat er gegeten wordt, is dat bij intermittent fasting juist niet het geval. Intermittent fasting heeft enkel betrekking op de momenten waarop er gegeten wordt. De dag wordt ingedeeld in een deel waarin wel gegeten mag worden met daaromheen momenten waarin niet gegeten mag worden. Hoe lang het moment waarin gegeten mag worden is, dat kun je zelf bepalen. Wel spreekt het natuurlijk voor zich dat hoe korter dit moment is, hoe langer men ook vet zal verbranden. Als je bijvoorbeeld intermittent fasting volgt volgens het 8:16 principe, dan mag je 8 uur achter elkaar eten op een dag. Stel dat je ervoor kiest om te eten tussen 12 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds, dan gaat er dus ook geen eten je lichaam in tussen 8 uur ‘s avonds en 12 uur ‘s middags. In deze tijd heeft het lichaam dan de tijd om te vasten en op die manier vet te verbranden. Als je meer wilt weten over de toepasbaarheid van intermittent fasting, lees dan zeker eens de tips op de website van human nature. Hier staat uitgebreid beschreven hoe jij je voordeel kunt doen van intermittent fasting.

Waarom is intermittent fasting populair?

Intermittent fasting is met name populair omdat het enerzijds niet heel moeilijk is en je anderzijds nog behoorlijk wat vrijheden hebt. Veel afvalprogramma’s geven je maar een kleine keuzevrijheid als het gaat om de soort eten die je nuttigt. Binnen intermittent fasting kun je kiezen voor jouw favoriete dieet en daarnaast ook nog eens de intermittent fasting principes volgen. Het is dus een aanvulling op een huidig dieet dat bewezen werkt. Het is een makkelijke manier om het afvalproces efficiënter te maken en zo sneller jouw streefgewicht te bereiken!