Borstvergroting? Dit moet je weten over de operatie

borstvergroting

Als je als vrouw eens nadenkt over het laten vergroten van je borsten, dan verkeer je in goed gezelschap. Naar schatting denkt één op de drie vrouwen hier weleens over na. Wanneer je ervoor kiest deze stap te zetten, is het belangrijk om te weten dat je normaal gesproken een operatie onder volledige narcose te wachten staat. De meest relevante feiten over een borstvergroting en over het herstel worden hieronder beschreven.

Belangrijke wetenswaardigheden over de ingreep

Bij elke operatie kunnen er complicaties ontstaan en zou het kunnen dat er een wondinfectie optreedt. De kans op deze problemen is echter zeer klein, zeker als je je ingreep laat uitvoeren in een kliniek waar bewezen veilig en steriel wordt gewerkt. Wat wellicht belangrijker om te weten is dat er om de borstprothese een kapsel wordt geplaatst. Dit gebeurt altijd bij prothesen of andere voorwerpen die niet lichaamseigen zijn. Bij sommige mensen ontstaat echter helaas kapselfibrose. Dit houdt in dat het kapsel in het lichaam verdikt en inkrimpt. Wanneer dit het geval is, dan is een nieuwe operatie nodig. Het kapsel zal dan gespleten worden. Het hangt van het soort prothese af hoe groot de kans is dat dit gebeurt, maar je kunt dit risico inschatten op tussen de 1 en de 5 procent.

borstvergroting

Het hersteltraject na de operatie

Elke operatie vergt zo zijn hersteltijd, zo ook een borstvergrotingsoperatie. Uniek aan het herstelproces na deze operatie is echter dat de borsten in het begin nog gespannen zijn. Dit gaat echter snel over. Ook is er een zwelling; hier houd je misschien langer last van. Na de operatie is het slim om je rond de zes weken niet lichamelijk in te spannen. Doorgaans kun je na drie maanden het daadwerkelijke resultaat van je borstvergroting aanschouwen. In de eerste twee jaar na de ingreep word je normaliter regelmatig gecontroleerd om te checken of er geen kapselfibrose optreedt.