De houding en de wervelkolom van je kind verbeteren? Bezoek een chiropractor

Chiropractor

Wanneer je je concreet zorgen maakt over de houdingen die je kind aanneemt tijdens het zitten, staan, lopen en liggen, dan is het aan te raden hier eens over te gaan praten met een specialist op dit gebied. Denk hierbij vooral aan een chiropractor. Een chiropractor is namelijk als geen ander in staat om, mocht de lichaamshouding van je kind inderdaad tot fysieke problemen (kunnen) leiden, de houding te optimaliseren en zo lichamelijke problemen te voorkomen. Deze problemen uiten zich overigens niet eens alleen in de wervelkolom. Ook de gewrichten kunnen er buitenproportioneel pijn door doen. Als gevolg hiervan slaapt je kind vervolgens minder goed, waardoor de problemen dankzij vermoeidheid nog maar eens toenemen. Hieronder lees je dan ook over twee redenen waarom je juist met je kind eens de chiropractor zou moeten bezoeken.

Chiropractor

Adviezen over lighouding

Soms kunnen kinderen wel uren achter elkaar op de grond liggen om iets te lezen of bijvoorbeeld een pittige puzzel op te lossen. Een dergelijke houding kan helaas leiden tot klachten aan de wervelkolom. Een chiropractor kan dan ook helpen om bij dergelijke activiteiten wél een gezonde houding te vinden. Dit geldt dan natuurlijk ook voor de houding tijdens het slapen, wat misschien nog wel belangrijker is.

Tips voor bij het gamen en tv kijken

Menig kind is zowat geobsedeerd door videospelletjes en tv kijken. Vermoedelijk is het ’t best om dit niet helemaal te verbieden, maar om dit wel te reguleren. Niet alleen het aantal minuten per dag moet hierbij beperkt blijven, ook de houding waarin je kind dit doet verdient aandacht. Lang onderuit gezakt met een beeldscherm bezig zijn is hoe dan ook iets dat een chiropractor niet graag ziet bij een kind.