De nieuwste thuiszorg innovaties

Thuiszorg is iets dat iedereen later op een bepaald moment mee gaat maken. Het kan erg moeilijk zijn voor mensen om te accepteren dat zij thuiszorg nodig hebben. Toch kan thuiszorg echt de oplossing zijn. Vaak worden deze mensen namelijk eerst geholpen en ondersteund door mensen die dicht bij het persoon staan, zoals bijvoorbeeld een partner of een kind. Met de komst van thuiszorg worden ook deze mensen ineens een stuk vrijer. Thuiszorg is zwaar werk, maar gelukkig zijn er nu de onderstaande innovaties die het werk net wat makkelijker kunnen maken. 

Med air matras

Een van de beste innovaties is het med air matras. Dit matras is speciaal ontworpen voor mensen die veel in bed liggen. De meeste mensen die lang in dezelfde positie liggen krijgen na verloop van tijd last van bepaalde lichaamsdelen of kunnen zelfs te maken krijgen met doorligplekken. Dat is natuurlijk echt verschrikkelijk. Gelukkig is er om dit te voorkomen een med air matras. Dit matras is namelijk deels gemaakt van een luchtbed. Dit luchtbed kun je natuurlijk voller of leger laten lopen. Door de wisseling in de luchtdruk is het de ideale manier om de patiënt op een andere manier te laten liggen. Daardoor worden de doorligplekken voorkomen en zal de patiënt een goede ondersteuning ervaren. 

Douchestoel

Een andere goede innovatie is de douchestoel. De douchestoel is ideaal voor patiënten die niet meer voor een lange tijd kunnen staan. Iedereen moet natuurlijk douchen, anders ruikt de wereld niet meer zo fris. Door middel van de douchestoel kunnen de patiënten gewoon plaatsnemen in de douche en vervolgens gedoucht worden. Beide producten zijn te koop bij De Zorgoutlet.