De ongeschreven regels op een begrafenis

Het is nooit leuk om naar een begrafenis te gaan. Begrijpelijk ontloop je deze bijeenkomsten het liefst. Het zijn immers nooit de dagen waar je heel erg naar uit kunt kijken. Toch is het een van de belangrijkste dagen uit het leven. Het is de dag waarop je afscheid neemt en je verdriet een plekje probeert te geven. Sommige mensen weten echter niet hoe zij zich moeten gedragen op een persoonlijke begrafenis of hoe een uitvaart Barneveld precies in zijn werk gaat. Wil je weten wat de ongeschreven regels op een begrafenis zijn? Lees dan snel verder!

Dresscode zwart

Hoewel dit punt bij bijna iedereen wel bekend is, is het toch goed om het nogmaals te benoemen. De dresscode op een begrafenis is zwart. Een andere donkere kleur kan er vaak ook nog wel mee door, maar aankomen in een knalkleur is echt een no-go. Het is zelfs onrespectvol om in deze kleren aan te komen. In sommige kringen is gezichtsbedekking en/of een hoed zelfs ook de standaard. Vraag dus van tevoren even aan andere geattendeerden welke kledingvoorschriften er zijn.

Wat neem je mee?

Het kan soms moeilijk zijn om te beslissen wat en of je iets meeneemt naar de begrafenis. Dit is een persoonlijke kwestie. Kijk van tevoren dus even goed op de kaart of het welkom is. Op sommige begrafenissen is het brengen van bloemen namelijk echt een probleem, terwijl het in de meeste gevallen geen probleem is. Wel moet je bij bloemen even goed de betekenis achter de bloemen opzoeken. Zo kun je nog een extra boodschap aan je presentje toevoegen. Let wel goed op de plaats van de bloem. Alleen de directe familie mag bloemen op de kist leggen.