De reden waarom je je tanden goed moet poetsen

Het eerste contact dat twee mensen maken bestaat uit een gesprek en misschien zelfs een glimlach. Hierna is de eerste indruk gemaakt. De eerste indruk bepaalt grotendeels de algemene indruk van een persoon. Als je een gesprek voert met iemand, valt het gebit vaak als eerste op. Door je gebit kun je meer zelfvertrouwen krijgen, maar als je een slecht gebit hebt is dit vaak een bron van onzekerheid. Je gebruikt je gebit voor kauwen, voor je levenskwaliteit, als ondersteuning van je lippen en om te praten. Er zijn veel mogelijkheden om een mooi gebit te krijgen, zoals beugels en facings. Veel mensen zijn echter bang voor de tandarts, en dat is jammer, want het is erg belangrijk om je gebit regelmatig te laten controleren. Gelukkig is er de Angsttandarts in Almere, die ervoor zorgt dat je minder angst ervaart. Wil je Meer informatie over waarom een tandartsbezoek zo belangrijk is? Lees het in deze blog.

Met goed poetsen voorkom je tandplak en tandsteen

Veel mensen poetsen hun tanden helaas veel te kort. En dat is jammer, want met goed poetsen kun je veel problemen voorkomen. Door slecht te poetsen wordt tandsteen veroorzaakt, wat een harde laag kalk op je tanden is. Het zorgt ervoor dat je tanden geel worden, dat je een slechte adem krijgt en gaatjes of ontstekingen kunt krijgen. Ook kun je van slecht poetsen tandplak krijgen. Tandplak zorgt voor bacteriën en zuuraanvallen in je mond, die de natuurlijke glazuurlaag van je tanden aantasten. Hierdoor kun je last krijgen van gaatjes en een slechte adem. Gaatjes zijn erg pijnlijk, en met goed poetsen en tandartsbezoeken kun je dit voorkomen.

Door poetsen krijg je een gezond gebit

Je gebit blijft gezond als je regelmatig je tanden poetst en je tandvlees reinigt. Ook een tandartsbezoek helpt. Ongezonde tanden en tandvlees kan veel problemen veroorzaken, waaronder een slechte adem, mondbloedingen of zelfs mondziekten.