Een VOG aanvragen voor een sollicitatie

Wil je een VOG aanvragen omdat je gaat solliciteren? Dat is goed te begrijpen wanneer je in bepaalde functies terecht wil komen. Je kan dan in de eerste plaats denken aan functies bij de overheid. Wil je bijvoorbeeld bij de politie werken of in de gevangenis aan de slag gaan? Dan is het slim om een aanvraag te doen. Je kunt dan gemakkelijk aantonen dat je van onberispelijk gedrag bent. Dit kan je helpen de baan uiteindelijk te krijgen.

Ook voor andere functies

Het is niet alleen voor het werken bij de overheid zo dat een VOG van waarde kan zijn. Het kan ook belangrijk zijn in andere functies. Werk je met kwetsbare mensen? Dan is het ook fijn wanneer je dit kunt aantonen. Denk aan het werken in de zorg. Werk je als onderwijzer of wil je gastouder worden? Dan is de verklaring zelfs verplicht om te hebben. Net zoals dat het geval is wanneer je taxichauffeur wilt worden. Let daar dus op.

vog aanvragen

Veilig werkzaamheden kunnen uitvoeren

Het is ook vaak zo dat een werkgever er zeker van wil zijn dat je veilig met vertrouwelijke gegevens om kan gaan. In dat opzicht is het bijvoorbeeld goed om te bedenken of je in de functie aan de slag moet gaan met vertrouwelijke gegevens. Ook kan je denken aan het werken met geldstromen of met producten waar een bepaalde mate van gevoeligheid aan zit. Wanneer dat aan de orde is, is het vaak slim om een VOG te kunnen tonen.