HIV Test

HIV staat voor human immunodeficiency virus. Dit is het virus dat aids veroorzaakt. De meeste mensen raken besmet door onbeschermde seks. HIV is tegenwoordig goed te behandelen en hoe sneller je het weet hoe beter het voor je gezondheid is. Wie de HIV medicatie dagelijks inneemt, krijg geen aids. Dit is dus ontzettend belangrijk. Je moet HIV snel proberen te ontdekken. Het is eenvoudig te ontdekken door middel van een HIV test. Als je een test doet dan kom je erachter of je HIV hebt ja of nee. Als je dan wel HIV hebt dan zul je direct medicatie krijgen, als je geen HIV hebt dan zul je zonder medicatie door het leven gaan. Maar hoe ontdek je HIV en hoe wordt HIV overgedragen?

kopen hivtest

Hoe wordt je besmet met HIV?

HIV wordt vooral overgedragen door middel van onbeschermde seks of seks zonder condoom. De opvatting dat dit alleen anaal gebeurt is verkeerd. Dit kan namelijk via anale en vaginale seks. Deze kunnen beide dus zorgen voor besmetting. HIV kan worden overgedragen via bloed, sperma, vaginaal vocht en moedermelk. De kans dat kinderen dus HIV krijgen is ook erg groot, deze moeten dan direct beginnen met het slikken van medicatie. Je moet er dus goed opletten dat je geen onveilige seks hebt gehad via een van deze manieren. Zorg ervoor dat je dit van te voren goed en snel bepaald. Als je dit niet doet dan moet je ervoor zorgen dat je snel een HIV test neemt. Deze test kan uitsluiten of je HIV hebt ja of nee.

Hoe ontdek je HIV?

Er zijn veel symptomen die je kunt krijgen bij HIV. Het is van uiterst belang dat je beseft dat de symptomen even aanwezig zijn en dan kunnen verdwijnen. Heb je dus onveilige seks gehad en krijg je klachten dan moet je direct contact opnemen met de huisarts. De volgende symptomen kunnen optreden: koorts, huiduitslag, gezwollen lymfeklieren (in hals of lies), nachtelijk zweten, gebrek aan eetlust, gewichtsverlies, vermoeidheid, diarree, misselijkheid. Je moet er dus voor zorgen dat je zo snel mogelijk een HIV test neemt als je deze klachten krijgt. Een test is gemakkelijk te krijgen bij de huisarts.