Hoe werkt een filler behandeling?

Bijna iedereen wil er wel jonger uitzien. Eén van de manieren om dit te bereiken is een filler behandeling. Er zijn diverse fillers die elk hun eigen effect hebben. Het kan zijn dat je hierover vragen hebt. Hoe werkt een filler behandeling? Wat kun je met een filler behandeling bereiken?

Wat zijn fillers?

De naam zegt het eigenlijk al. Fillers zijn vloeistoffen die door een zeer dunne injectienaald in je gezicht wordt geïnjecteerd. Het doel hiervan is om fijne lijntjes op te vullen, rimpels te verminderen, lippen te vergroten of de vorm te verbeteren, de kin te vergroten, donkere kringen of holtes onder de ogen op te vullen, de structuur van de wangen of de kaken te verbeteren en nog veel meer. Iedere zone in je gezicht heeft zijn eigen filler. Je kunt een lip filler niet gebruiken voor het vergroten van je kin en andersom. Kortom, fillers vullen je gezicht op.

Waar zijn fillers van gemaakt?

Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die na het injecteren langzaam wordt opgenomen door het lichaam. Hyaluronzuur is een werkzame stof die de huid hydrateert. Doordat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is kan het veilig worden gebruikt als filler.

Hoelang blijft een filler behandeling werken?

Een filler behandeling blijft tijdelijk werken. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die langzaam door het lichaam wordt opgenomen. Dit betekent dat het effect na verloop van tijd vermindert. Hoelang de fillers blijven werken is per persoon afhankelijk, maar zal tussen de 6 en 24 maanden zijn. Dit lijkt misschien niet lang, maar gebruik in geen geval permanente fillers. Deze kunnen voor heftige complicaties zorgen. Ze kunnen alleen door de plastisch chirurg worden verwijderd en soms zelfs helemaal niet meer.

Hoe werkt een filler behandeling?

Allereerst krijg je een intakegesprek waarin wordt besproken wat jouw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de fillers. Er wordt ook besproken in hoeverre jouw wensen haalbaar zijn. Daarna wordt begonnen met de filler behandeling. Fillers bevatten een lokale verdoving die het injecteren bijna pijnloos maakt. Bovendien is de naald zo dun dat je het haast niet voelt. Na het injecteren wordt er met een gaasje wat druk uitgeoefend. Een filler behandeling duurt maar een paar minuten, al is dit wel afhankelijk van het aantal injecties dat er gezet moet worden. Na de filler behandeling kan er wat roodheid en kneuzing ontstaan. Deze verdwijnen binnen 48 uur.

De nazorg

De nazorg van een filler behandeling bestaat uit de 3 C’s. De 3 C’s staan voor Cool, Calm en Clear. Direct na de behandeling mag je de geïnjecteerde gebieden koelen met cold packs. Breng deze niet direct op de huid aan en wissel ze na 10 minuten. Calm wil zeggen dat je geen druk mag zetten op de geïnjecteerde gebieden. Let hierop met slapen. Clear wil zeggen dat je sowieso de eerste 24 uur na de behandeling geen alcohol mag gebruiken en bij lip fillers niet mag roken. Vermijd verzorgingsproducten met AHA, Retinol, Vitamine C of make-up gebaseerd op olie. Heb je een neus filler behandeling gekregen? Draag dan tenminste 24 uur geen bril.