Lenzen in doen en Opti free PureMoist

Wanneer je voor het eerst lenzen gaat dragen dan zijn er veel dingen die je moet regelen zoals het zoeken van een betrouwbare opticien. Er komt veel informatie op je af wanneer je lenzen gaat dragen. Zo moet je de goede lenzenvloeistof zoals Opti free PureMoist kopen, regels onthouden en leren om lenzen in te doen. Daar willen we je in deze blog graag een handje bij helpen, dus lees vooral verder als je meer wilt weten over het dragen van lenzen! 

Opti Free PureMoist lenzenvloeistof

Wanneer je lenzen gaat dragen dan is het je vast niet ontgaan dat je lenzenvloeistof moet kopen. Lenzenvloeistof heeft onder andere als functie dat de lenzen schoon en vochtig blijven. Op de verdere functies van de lenzenvloeistof gaan we zo meteen nog verder in. Bij het kiezen van lenzenvloeistof is het daarom belangrijk om voor een goed merk te gaan zoals Opti free PureMoist. Deze Opti free PureMoist is een betrouwbare lenzenvloeistof en daarmee zit je dus altijd goed. Ga wel goed om met de lenzenvloeistof. Volg dus regels zoals het dagelijks verversen van de lenzenvloeistof. Alleen op die manier kan de lenzenvloeistof zijn werk doen en alleen zo blijven jouw lenzen schoon en veilig om te gebruiken. Met je ogen moet je altijd voorzichtig omgaan en dat begint dus bij het gebruiken van de juiste lenzenvloeistof!

Het indoen van de lenzen

Lenzen moet je zelf in kunnen doen. Dit is niet altijd even gemakkelijk, want ogen zijn behoorlijk gevoelig. Zorg er dus van tevoren voor dat je goed je handen wast. Je wilt je ogen natuurlijk schoon houden van bacteriën! Haal vervolgens de lens uit het lenzendoosje met Opti free PureMoist en leg hem op het topje van je wijsvinger. Probeer hierbij niet je nagels te gebruiken, zodat je de lens zeker niet beschadigt. De volgende stap is om je ogen wijd open te doen en je oogleden uit elkaar te trekken. Dit doe je door je onderste ooglid een beetje omlaag te trekken met de middelvinger van de hand waarmee je de lens in het oog doet. Met de wijsvinger van je andere hand trek je vervolgens het bovenste ooglid naar boven. Leg dan de lens op het oog, probeer niet te knipperen en sluit je oog dan rustig. 

Verversen van de lenzenvloeistof

De Opti free PureMoist lenzenvloeistof kan zijn werk alleen goed doen wanneer je er goed mee omgaat. Zorg er dus voor dat je elke dag de lenzenvloeistof ververst. Op die manier kan de Opti free PureMoist bacteriën het beste doden en worden je ogen hier optimaal tegen beschermd. Daarnaast is het verversen van de lenzenvloeistof belangrijk, zodat de vloeistof het vuil van de lenzen los kan maken. Hiervoor moet de lenzenvloeistof natuurlijk schoon zijn. Daarnaast heeft lenzenvloeistof als grootste functie om eiwitten afkomstig van het oog van de lenzen te verwijderen. Ook hiervoor moet de lenzenvloeistof schoon zijn, anders kan het alleen maar tegenwerken. Zorg er dus samenvattend altijd voor dat je de lenzenvloeistof dagelijks ververst!