Mantelzorgwoning op de boerderij

mantelzorgwoning op boerderij
Veel ouderen vinden het fijn om in hun eigen omgeving te blijven wonen. Het voelt vertrouwd en veilig. Dat geldt natuurlijk ook voor de boer. Het boerenleven kent zijn eigen ritme en dat vind je nergens anders. De oplossing? Gewoon blijven wonen waar je woont, maar dan in een mantelzorgwoning op eigen erf. In dit blog lees je meer over de mantelzorgwoning.

Je vrijheid behouden als oudere

Als je ouder wordt, dan verandert er veel. Je wordt minder mobiel, hebt meer zorg nodig en het kan lastiger worden om de fysieke arbeid te verrichten die hoort bij het boerenleven. Maar dat wil niet zeggen dat je de boerderij vaarwel hoeft te zeggen.

Waarom een mantelzorgwoning?

Op een website als ZorgwoningVergelijker.nl kun je zien wat er allemaal mogelijk is. Je hebt in een mantelzorgwoning alles bij de hand en je hoeft je vertrouwde plek niet meer te verlaten. Het is fijn om te weten dat er altijd iemand in de buurt is om een oogje in het zeil te houden en die indien nodig snel hulp kan bieden.

Blijven wonen op je eigen vertrouwde boerderij

Een mantelzorgwoning biedt niet alleen veel vrijheid. Je kunt gewoon op de boerderij blijven wonen: de plek waar je je hele leven al hebt gewoond en waar je je thuis voelt. Daardoor wordt het makkelijker om een sociaal netwerk te behouden. En je kunt blijven genieten van de frisse lucht en de buitenlucht. Omdat de mantelzorgwoning zich op het erf bevindt, is er altijd een verbinding met de omgeving en de activiteiten op de boerderij.

Kosten mantelzorgwoning boerderij vallen mee

Vaak wordt gedacht dat een mantelzorgwoning erg duur is. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn verschillende opties mogelijk, zodat een mantelzorgwoning kan worden aangepast aan de behoeften van de bewoners en de financiële situatie van de familie. Er zijn al mantelzorgwoningen vanaf een paar duizend euro, maar ook voor maatwerk zijn er opties.

Oud worden op de boerderij, een mooi vooruitzicht

Oud worden op je eigen boerenerf klinkt als een droom die uitkomt. Het is echter meer dan alleen een droom: het is mogelijk! Een mantelzorgwoning op het eigen erf biedt oudere boeren de vrijheid, veiligheid en comfort die ze nodig hebben om op de boerderij te blijven wonen. Nog een blog lezen? Hier vind je alle blogs op het gebied van mens en gezondheid.