Op zoek naar een vacature voor MC verpleegkundige? Die vind je hier

De druk op de zorg is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen door het coronavirus. Naast de zorg en hulp die verleent moeten worden aan corona patiënten, gaat de zorg voor andere hulpbehoevende patiënten ook nog gewoon door. Er is hierdoor veel vraag naar mensen die ziekenhuizen komen verstreken, ook op de medium care afdeling. Ben jij een MC verpleegkundige en toe aan een verandering van omgeving? Of ben je net afgestudeerd als MC verpleegkundige en op zoek naar je eerste baan? Dan is dit artikel voor jou. Lees snel verder en kom alles te weten over wat je te wachten staat als MC verpleegkundige en waar je een vacature voor MC verpleegkundige kunt vinden.

Wat doet een MC verpleegkundige?

Een MC verpleegkundige behandelt patiënten die van het IC afkomen en nog niet klaar zijn voor de gewone verpleegkundige afdeling. Als MC verpleegkundige kun je echt contact maken met de patiënt en voor de patiënt zorgen. MC verpleegkundigen behandelen patiënten die neurochirurgische operaties hebben gehad, trauma’s of andere interne problematiek. Dit maakt het vak als MC verpleegkundige erg waardevol. Vaak worden MC verpleegkundigen samen met de IC afdeling bijgeschoold waardoor je inhoudelijk erg veel bezig bent met het vak en je je kan door ontwikkelen. Dit is als MC verpleegkundige erg van belang. Op de MC afdeling kan niet altijd alles besproken worden met een arts en moet je als MC verpleegkundige op je eigen kundigheid kunnen vertrouwen. Naast het hebben van de juiste diploma’s is het enorm van belang dat je passie hebt voor dit vak. Een vacature voor MC verpleegkundige vraagt daarom ook vaak naar kwaliteiten zoals nieuwsgierigheid, flexibiliteit en zoekt kandidaten die sociaal, collegiaal en patiëntgericht zijn. Vaak werk je maar met een relatief klein team op de MC en is het belangrijk dat je goed tussen het team past om zo een goede harmonie en samenwerking te creëren op de werkvloer, wat zeer van belang is bij het uitvoeren van dit vak. Bovendien is het vaak van belang dat je ervaring hebt als MC verpleegkundige in een ander ziekenhuis. Mocht je nog aan het studeren zijn voor MC verpleegkundige, dan wordt het sterk aangeraden om stage te lopen bij een ziekenhuis zodat je kans op het vinden van een baan als MC verpleegkundige wordt vergroot. Ben jij op zoek naar een vacature voor MC verpleegkundige? Let bij het solliciteren dan goed op de volgende punten:

  • Salarisschaal 8B
  • Onbeperkt en gratis toegang tot training
  • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
  • Je pensioen wordt opgebouwd

Dit zijn een aantal van de belangrijkste dingen waaraan een vacature voor MC verpleegkundige aan moet voldoen. Mocht je meer willen weten over waar jij recht op hebt als MC verpleegkundige, dan wordt het aangeraden om de wetten in de gezondheidszorg na te lezen zodat je gegarandeerd wordt van een baan waarbij je met plezier aan het werk kunt als MC verpleegkundige.

Vind hier een vacature voor MC verpleegkundige

Ben jij van plan om te gaan solliciteren als MC verpleegkundige? Ga dan naar www.pdncare.nl en vind een vacature voor MC verpleegkundige en kijk of deze bij jou past. Mocht je meer vragen hebben over de vacature voor MC verpleegkundige of over het zijn van MC verpleegkundige in het algemeen.