Veel verwachtingen

Burn-out therapie

Je kunt er niet meer omheen dat de maatschappij steeds veeleisender wordt, werken, sporten, kinderen opvoeden, vrienden en je familie wat je allemaal na moet lopen en bij moet houden. Dan hebben we het nog niet over een hobby die je voor jezelf ook nog wilt doen, misschien heb je wel eens het gevoel dat je niet meer aan jezelf toekomt en altijd voor iemand anders in de weer bent. Voel je soms dat je geen energie meer hebt dan kan dit het begin zijn van een burn out, hierbij kunnen ook lichamelijke klachten bij komen kijken. Door een burn-out therapie te doen komen lichaam en geest weer in balans, want door een burn out wordt dit verstoord. 

De energie is op

Wanneer je een burn out hebt heb je geen energie meer, omdat je al lange tijd over je eigen grens bent gegaan zijn de reserves helemaal op geraakt. Ook de zin om iets te doen is helemaal niet meer aanwezig, onzeker voelen en angstig zijn bij een burn out normale gevoelens, conditioneel ben je ook een wrak en je bent na de minste inspanning doodmoe. Helaas denken heel veel mensen dat een burn out alleen komt door werken, het is een combinatie van een aantal factoren die ook meespelen. Ook in je privéleven kun je zoveel hooi op je vork nemen dat het teveel wordt, veel mensen accepteren het niet omdat zij denken dat ze alles maar aankunnen. Een burn-out therapie zet je even met beide benen weer op de grond, laat je zien dat je niet alles aankunt.

Burn-out therapie

Onverwachte situaties

Soms gebeuren er situaties met je kinderen waarbij je niet kunt zeggen wat er precies aan de hand is, je kinderen negeren iemand of geven geen antwoord op bepaalde vragen. Komt dit vaker voor dan is het goed om dit te laten onderzoeken, wat er mogelijk aan de hand zou kunnen zijn. Het hoeft niets ergs te zijn, onzekerheid of verlegen is normaal bij kinderen. Maar wanneer er wel iets aan de hand is ben je er in ieder geval op tijd bij, er kan ook sprake zijn van een autisme stoornis. Door het volgen van autisme therapie leren kinderen ermee omgaan, er zijn zelfs kinderen waarbij het niet opvalt dat ze autistisch zijn omdat ze dit perfect camoufleren.

Verschillend bij kinderen

Autisme komt verschillend bij kinderen voor, bij het ene kind beheerst het zijn of haar leven en bij een ander zie of merk je het nauwelijks. Bij autisme therapie worden de sterke kanten benadrukt, en wordt er geprobeerd de zwakke kanten begrijpbaar te maken. Kinderen met autisme kunnen het beste presteren wanneer er stabiliteit is, geen onverwachte dingen want dan kunnen ze boos worden. Kenmerkend is wel dat zij zich goed kunnen richten op een ding en daar zeer geconcentreerd mee bezig kunnen zijn. Probeer geen onverwachte dingen te doen, maar je te houden aan een bepaald rooster wat bekend is voor je kind. Op deze manier zal je merken dat het goed gaat en er geen uitbarstingen komen.