Wanneer heb je een alcohol verslaving?

Wat is de hoeveelheid alcohol die je moet nuttigen tot je aan een alcoholverslaving zit? Ben je gelijk verslaafd als millennial of wanneer heb je wel een alcoholverslaving? De generatie van de millennials feesten er wat op los en zijn niet vies van wat drugs en alcohol.

De fases die je doorloopt tot aan de verslaving

Er zijn wat fases die je doorloopt tot je daadwerkelijk verslaafd bent. Iedere verslaving is anders, maar ook dezelfde soort verslaving is anders voor iedere persoon, toch doorlopen ze allemaal dezelfde soort fases. De eerste fase is de experimenteerfase, hier ontstaat het gebruik puur uit nieuwsgierigheid. Erna volgt de tweede fase, dat is de fase van sociaal gebruik, het beïnvloedt dan nog niet je leven maar wordt wel vaker gebruikt. Pas wanneer het je leven gaat beheersen en er sprake is van overmatig gebruik dan zit je in de laatste fase en ben je echt verslaafd. 

Wanneer is het een verslaving?

Op het moment dat het je leven beheerst en je niet meer zonder kan dan spreek je echt van een verslaving. Puur om de dag door te komen en om geen afkickverschijnselen te krijgen wordt er overmatig gebruikt. Als je verslaafd bent dan wordt er echt gesproken van overmatig gebruik en functioneer je niet meer goed. Een verslaving kan zowel psychisch als lichamelijk zijn en kan voor iedere persoon anders zijn. Er is dan ook echt begeleiding op maat nodig en iedere verslaafde vraagt om een andere aanpak. 

Wat te doen als verslaafde

Er zijn diverse klinieken waar je terecht kan voor specialistische zorg en waar je terecht kan voor verslavingszorg. Afhankelijk van naar welke kliniek je gaat en waar je woont heb je ook andere wachttijden. Als de verslaving je leven gaat beheersen en je overmatig gebruikt dan wil je gaan afkicken, zodat je zelf de regie in handen weer krijgt. Zo een aanpak op maat is daar de ideale oplossing voor.