Wat doet Zopiclon?

Zopiclon is een slaapmiddel die wordt voorgeschreven bij slapeloosheid. Binnen een uur wordt je rustig en slaperig. Deze werking kan zes tot acht uren duren. Zopiclon werkt het best als je het af en toe gebruikt. Bijvoorbeeld niet vaker dan eens in de drie dagen. Ook kan het medicijn enkele bijwerkingen geven. Veel mensen voelen zich suf of hun reactievermogen wordt verminderd. Soms kun je ook een bittere smaak in je mond overhouden of een droge mond.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom iemand lijdt aan slapeloosheid. Ook kan het van persoon tot persoon verschillen. Slapeloosheid door gebruik van medicijn, slapeloosheid als gevolg van een jetlag en paradoxale insomnie.

Zoplicon gebruiken

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of op het recept van de dokter. Neem dit medicijn vlak voor het slapengaan in en niet eerder. De werking treedt namelijk binnen een halfuur in. Je moet het dus niet innemen tijdens het werken of als je op school zit. Doordat het je suf maakt kun je beter in slaap vallen en wordt je tussen de nacht door ook niet telkens meer wakker.

Ook wordt je reactievermogen verminderd, dus als je auto gaat rijden of machines gebruikt tijdens het werk, kun je het best het medicijn nadien innemen als je thuis bent. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven aan hun kind moeten eerst de arts raadplegen alvorens ze het medicijn willen gebruiken. Gebruik het dus niet elke dag, maar alleen in bijzondere gevallen. Anders raakt je lichaam er ook aan gewend en is het moeilijk om ermee te stoppen.