Wat zijn implantaten?

vink-dental-logo-300x73 (1)

Implantaten worden gebruikt om nieuwe tanden en kiezen voorgoed vast te zetten in de mond. Als je enkele tanden mist en niet toe bent aan een kunstgebit, maar wel graag een opvulling wil voor de plekken waar nu geen tanden zitten, kun je kiezen voor kronen. Deze lijken precies op echte tanden. Ze moeten echter wel aan de mond worden vastgezet, anders zwerven ze steeds weer los rond in je mond. Om de kronen te bevestigen, zijn implantaten bedacht. Dit zijn een soort van kunstwortels.

Echte tanden zitten ook vast in de mond met een wortel. Om dit effect te evenaren, zijn nu implantaten bedacht. Dit zijn schroeven die in de kaak worden aangebracht. Aan deze schroeven, implantaten dus, worden de kronen bevestigd. Zo blijven de kronen goed op hun plaats zitten en hoef je je nergens meer zorgen over te maken.

Voordelen van implantaten zijn dat je pijnklachten op deze manier verleden tijd zijn. Ook zal het kaakbot op de plekken waar de implantaten zijn geplaatst niet meer slinken. Bovendien heb je weer een mond vol met prachtige tanden, zodat je weer gewoon kunt eten, praten en lachen, zonder zorgen of je rot te voelen over hoe je overkomt. kosten implantaat