Wat zijn oefenbroekjes ?

oefenbroekjes

Tegenwoordig bestaat het gemak van comfortabele  oefenbroekjes voor peuters. Deze oefenbroekjes die ook wel zindelijkheids broekjes genoemd worden, gebruikt men vaak  bij de overgang  van normale  luiers naar het zindelijk worden. Hoewel de broekjes een katoenen textuur hebben om het gevoel van stof ondergoed na te bootsen, zijn ze gemaakt van een absorberende laag stof om zowel urine als een poepje op te vangen, voordat de peuter het toilet bereikt heeft. Behalve dat een oefenbroekje de peuters helpt om van het een naar het ander over te gaan, worden zij tegelijkertijd ook aangemoedigd om zich langzaam zelfstandig aan te kunnen kleden.

Voordelen bij de aanschaf van oefenbroekjes

Intussen weten wij dat oefenbroekjes heel erg handig zijn voor de zindelijkheidstraining bij een peuter. Enkele voordelen waarom de aanschaf van een oefenbroekje handig is :

●       Dankzij een oefenbroekje met een elastische tailleband en pull-up stijl kan je kind zelfstandig naar het toilet. Behalve het aanleren om zich zelfstandig aan te kleden, geeft het uw peuter ook wat meer zelfvertrouwen om veel meer zelf te willen doen.

●       De broekjes voelen even zacht en comfortabel aan als normaal ondergoed, maar zijn veel beter beschermd en duurzamer. Hierdoor is het niet nodig  zich zorgen te maken voor het opruimen van ongelukjes door de dag heen.

Verschillende type oefenbroekjes

Bij het zoeken naar een geschikte oefenbroekje voor uw peuter, kunt u een keus maken tussen herbruikbare of wegwerp oefenbroekjes. Oefenbroekjes die gemaakt zijn van katoen zijn over het algemeen veel voordeliger dan wegwerp oefenbroekjes, omdat ze aanvoelen als een echte stoffen ondergoed. Een herbruikbare oefenbroek is natuurlijk ook veel milieuvriendelijker en op een lang termijn kunt u zo zelfs wat geld besparen. Men adviseert hedendaags ook om oefenbroekjes uit te kiezen die liever gemaakt zijn van natuurlijke vezels of te weten oefenbroekjes gemaakt van katoen, zodat het kind gelijk kan aanvoelen als hij of zij geplast of gepoept heeft.

Wilt u zwemmen met uw kind en is hij/zij nog niet helemaal zindelijk? Dan bieden wasbare zwemluiers uitkomst!