Zoek jij een Nederlands sprekende psycholoog?

psycholoog

Je redt je prima in het buitenland en woont al jaren niet meer in Nederland. Misschien spreek je ook de taal van het land waar je woont inmiddels vloeiend. Toch is het fijn als je voor psychische hulp terecht kan bij een psycholoog Nederland. Je drukt je nu eenmaal nog steeds makkelijker uit in je moedertaal. Praten over je problemen is al lastig genoeg, laat staan als je er ook nog eens extra over na moet denken, omdat je er letterlijk de woorden niet voor vindt. Dankzij de technologie kan je ook op afstand met een psycholoog Nederland praten. Ook als je voor je werk veel op reis bent, is een online Nederlands sprekende psycholoog een uitkomst. Gewoon vanuit je eigen huis ergens op de wereld of vanuit je hotelkamer leg je contact met de online psycholoog in Nederland.

psycholoog

Werkwijze online psycholoog Nederland

De werkwijze van de online psycholoog verschilt in grote lijnen niet zoveel van een psycholoog die je in levende lijve ontmoet. Sommige behandeltechnieken werken minder goed online. Vaak zijn hier goede alternatieven voor die online wél werken. De online psycholoog houdt hier vanzelfsprekend rekening mee. Je start je traject met een intakegesprek. De online psycholoog bepaalt op basis hiervan wat het beste behandelplan is. Voor jou is het meteen een kennismaking en ontdek je of er een klik is. Het is tenslotte belangrijk dat je je voldoende vertrouwd voelt bij je psycholoog om je ook kwetsbaar op te stellen. De therapie is in principe kortdurend. De duur van de behandeling hangt ondermeer af van de ernst van je klachten, je motivatie en je karakter. Er zijn verschillende manieren om te communiceren met je psycholoog. Videobellen en contact via een beveiligde berichtenservice horen tot de mogelijkheden. Is er een tijdsverschil met Nederland? De psycholoog online is flexibel. Ook na kantooruren en in het weekend is het mogelijk om een afspraak te maken.

Met wat voor problemen kan ik terecht bij de psycholoog online?

Er zijn tal van redenen waarom je minder goed in je vel zit. Door gebeurtenissen in het verleden is een trauma ontstaan of heb je last van onzekerheid. Andere zaken zoals ADHD of autisme zijn aangeboren. De psycholoog kan je helpen bij de problemen die je hiervan dagelijks ondervindt. Zit je thuis vanwege werkgerelateerde klachten? Een burn-out gaat niet zelden gepaard met depressieve gevoelens. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van klachten waarmee je aan kan kloppen bij de online psycholoog. De psycholoog geeft je een duwtje in de rug en stelt de juiste vragen. De psycholoog lost jouw problemen niet op. De behandelaar helpt je om jezelf te helpen. Door zelf sterker te worden en te leren hoe je het beste met je problemen om kan gaan ben je ook in de toekomst als het even wat minder gaat zelf goed in staat om in te grijpen. Geef de behandeling bij de online psycholoog een kans. Je zal verbaasd zijn hoe goed het mogelijk is om ook op afstand een vertrouwde sfeer te creëren waardoor jij je veilig genoeg voelt om je problemen te bespreken.